Autisme coaching Gent

Specifiek voor zelfstandig ondernemers en werknemers met autisme

t

Ervaar je moeilijkheden in je communicatie met klanten, collega’s en of je baas?
Ben je sneller overprikkeld dan een gemiddeld persoon door jouw autisme?
Vraag je je af wat je precies stress geeft en wat je eraan kunt doen?
Mis je zelfvertrouwen en motivatie?
Benieuwd naar waar precies je sterktes liggen en hoe je die optimaal kunt inzetten?
Verlang je naar meer balans tussen werk en privé?
Wil je je onderneming of job en thuis graag gescheiden houden?
In je vrije tijd die werkdeur achter je dicht trekken en echt ontspannen?
Kan je hulp gebruiken in structuur, organisatie en planning?
Wil je de best mogelijke prioriteiten stellen, privé en thuis?
Wil je graag jouw uitstelgedrag aanpakken?

autisme coaching

Privé praktijk Gentbrugge

Professionele praktijk voor coaching en loopbaanbegeleiding

De praktijk bevindt zich op de 3e verdieping van een gewone rijwoning, vlakbij station Gentbrugge en de Carrefour Market van Gentbrugge.

autisme coaching

Groepspraktijk Verhaalpunt Gent

Professionele praktijk voor coaching, loopbaanbegeleiding en cognitieve gedragstherapie

De praktijk bevindt zich in een appartementsgebouw op het gelijkvloers, op de hoek van de Herderstraat met de Drongensesteenweg in Gent.

Waarom autismecoaching?

Stress

Voor de buitenwereld lijk ik goed te functioneren, maar ik heb zoveel stress door mijn autisme. Ik ben hoogsensitief en geraak snel compleet overprikkeld.

Planning en organisatie

Ik krijg mijn dag op het werk of thuis moeilijk gepland en ingevuld. Ik verdoe mijn tijd met de foute dingen. Ik vertoon vaak uitstelgedrag en wil graag meer structuur en prioriteiten stellen maar weet niet hoe eraan te beginnen. Ik mis soms motivatie.

Diagnose autisme

Ik kreeg recent een diagnose ‘autisme’. Wat moet ik daar nu in godsnaam mee aanvangen? Ik, autisme?

Communicatie en sociale omgang

Sociale contacten help! Ik weet in veel situaties niet goed hoe te reageren of kom onbedoeld in conflict. Ik wil beter  leren communiceren.

Moeilijkheden op of met het werk

Conflicten op het werk: hoe kan ik er beter mee omgaan?  Hiervoor kan de loopbaancheque van de VDAB gebruikt worden.

Ik heb geen werk maar wil werken! Ik neem weinig initiatief maar zou het wel willen.

Durf en initiatief

Er zijn dingen die ik zou willen gaan doen, maar ik durf ze niet. Ik weet eigenlijk niet goed wat me tegenhoudt.

Mijn gezin wordt gek van me

Mijn partner/kinderen zien het niet meer zitten met mij en dringen erop aan dat ik hulp zoek. En misschien hebben ze wel gelijk, denk je. Ik kan ook je kinderen uitleggen wat autisme is, en je partner ondersteunen.

Zelfvertrouwen en sterktes

Ik mis zelfvertrouwen en heb geen zicht op wat mijn sterktes zijn. Soms vraag ik me af of ik wel talenten heb. Waar ben ik nu echt goed in? 

Vrije tijd

Vrije tijd, hoe pak ik dat aan? Ik wil meer hobby’s en ontspannende activiteiten . Meer en betere sociale contacten zou ook aangenaam zijn.  

Waarom autismecoaching bij Li Coaching Gent?

Sleutelwoorden in de autisme coaching bij Li Coaching zijn concreet, actiegericht en volledig op maat van jouw vraag.
We verkennen waar je naartoe wilt. Ik coach je in jouw doelen, zodat je het leven leidt waar je naar verlangt en gelukkig bent.  Ik ben jouw bondgenoot, stimuleer je om het beste uit jezelf te halen en om na elk gesprek tot concrete stappen over te gaan. Tot je geen auticoaching meer nodig hebt en zelf verder op weg kunt.

Wie is het gezicht achter Li Coaching?

Ik, Lidewei Beel, ben erkend master orthopedagogiek (Universiteit Gent, 2008) en heb 12 jaar gewerkt met personen met autisme bij het Orthopedagogisch Centrum Sint-Idesbald, De Kade en Autisme Centraal. Daarom durf ik mij een echte auticoach en expert noemen op vlak van alle autismespectrumstoornissen inclusief Asperger.

Ik ben daarnaast ook bijkomend opgeleid als coach, loopbaanbegeleider en stresscoach om jou op de best mogelijke manier te begeleiden, uitgaand van waar jij goed in bent.

De praktijk heeft het autismevriendelijk logo, waarbij we ons willen aanpassen aan volwassenen met autisme en kennis rond autisme willen verspreiden. Indien je het wenst, kan ik ook je partner en/of kinderen in de begeleiding betrekken. Hoe meer zij je autisme begrijpen, hoe beter iedereen zich zal voelen.

Loopbaanvragen?

Als de begeleiding over loopbaanvragen gaat, kunnen we werken met de VDAB loopbaancheque (80 euro/7u loopbaanbegeleiding). Veel volwassenen met autisme worstelen met sociale vaardigheden in het werk. Ze raken ook snel overprikkeld. Of contacten met klanten, collega’s of leidinggevenden zijn lastig. We zoeken samen naar welk werk bij je past en/of hoe we stress op het werk kunnen verminderen en/of hoe je je tijd beter kan indelen als zelfstandige, werknemer of ondernemer. We denken concreet na welke stappen voor jou nodig zijn om je goed te voelen op je werk.

autisme coaching

Zo start je met autismecoaching

w

Mail of bel me als je nog vragen hebt

Ben ik in gesprek, spreek een boodschap in, dan bel ik je terug uiterlijk binnen 2 dagen. 

Aanmelden

Stuur een mailtje naar lidewei@licoaching.be met korte omschrijving van je coachingsvraag. Er kan een wachttijd zijn. Voor loopbaanbegeleiding met de loopbaancheque kan je meteen online boeken.

Intake sessie

We maken kennis en bespreken jouw doelen. We bekijken samen of we hierrond een  autisme coachingstraject kunnen starten. De kennismakingssessie duurt 2u.

Coachingstraject

We werken aan jouw doelen in sessies van 2u en bepalen een concrete actie aan het einde van elke sessie. Indien je dat wenst, behoort een gesprek met je partner of kinderen ook tot de mogelijkheden.

Stel een vraag

Bel me of stel je vraag via het contactformulier hieronder. Ik neem binnen 2 werkdagen contact met je op. Vermeld gerust of je liefst per mail of tel. gecontacteerd wordt.

r

Hotmail of Telenet gebruikers: kijk regelmatig je ongewenste mailbox na om geen antwoord te missen.

Soort coaching

0476 32 22 58

Robert Rinskopflaan 36 9050 Gentbrugge (postadres) of Herderstraat 1A 9000 Gent

lidewei@licoaching.be